Dodik: Prijavio sam Cvijanović, Viškovića, Stevandića i sebe Tužilaštvu BiH

8
Radiosarajevo.ba
Dodik: Prijavio sam Cvijanović, Viškovića, Stevandića i sebe Tužilaštvu BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

"Pošto još niko iz Federacije BiH to nije uradio, odlučio sam da danas podnesem prijavu Tužilaštvu BiH protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i protiv sebe jer smo podržali donošenje Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj", rekao je na Twitteru predsjednik bh. entiteta RS, Milorad Dodik.

Prijavu je podnio i protiv svih narodnih poslanika koji su glasali za usvajanje Zakona, kao i protiv svih potpisnika peticije akademske zajednice kojom su izrazili nezadovoljstvo radom Ustavnog suda BiH.

"Mržnja i histerija iz Federacije BiH koja je usmjerena protiv Republike Srpske postaje nepodnošljiva.

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšeno 10 osoba, ilegalno stekli 20 stanova

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšeno 10 osoba, ilegalno stekli 20 stanova

Pošto planiramo da donesemo i zakon kojim se odluke Tužilaštva i Suda BiH neće primjenjivati u Republici Srpskoj, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od procesuiranja pred Tužilaštvom BiH", naveo je Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, NSRS je prihvatila sramotan prijedlog vladajuće koalicije u ovom bosanskohercegovačkom entitetu da se odluke Ustavnog suda BiH ne primjenjuju u RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije