Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

13
Radiosarajevo.ba
Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'
Foto: Face TV / Zukan Helez

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, govoreći na Face televiziji osvrnuo se na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini i prokomentarisao izjave Milorada Dodika.

"Nema većeg rata nego Dodikov korak ka otcjepljenju. To je objava rata. Pozivam Dodika da se okani ćorava posla, da zajedno radimo. Najviše će stradati narod iz RS-a. BiH je ozbiljna, priznata država. Svako ko ne želi da živi u BiH – ne mora. Poručujem i njemu i Nešiću da nema otcjepljenja niti će ga ikada biti. Stradat će svi. Ne mogu da vjerujem da smo zaboravili šta se sve dešavalo u BiH prije trideset godina," ističe Zukan Helez, za Face TV.

Dodikova izjava o tome da muslimani ne putuju kroz RS Helez smatra neozbiljnom i dječijom.

Iz Tužilaštva o ubistvu u Gradačcu: Otkriveni identiteti i šta je pronađeno na mjestu zločina

Iz Tužilaštva o ubistvu u Gradačcu: Otkriveni identiteti i šta je pronađeno na mjestu zločina

"To su neozbiljne dječije izjave. Ja ću sada proći kroz RS, pa ću mu se javiti telefonski. Mediji o njemu dvadeset godina isto pričaju: ‘Otcijepit će se.’ Ko će priznati njegovo otcjepljenje? Nema valutu, nema ništa… kao djeca kad se igraju. To nije ozbiljna priča", izjavio je Helez. 

Govoreći o navodnoj ugroženosti povratnika i naoružavanju Srba..

"Mi nemamo zvaničnih podataka od agencija o bilo čijoj ugroženosti. Ja znam šta nam je raditi ukoliko dođe do problema. Ima da štitim granice BiH, što je i napisano u Zakonu o odbrani.”

Pogledajte kako je ministar Zukan Helez pričao na Face TV-u:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije