Iz Tužilaštva o ubistvu u Gradačcu: Otkriveni identiteti i šta je pronađeno na mjestu zločina

0
Radiosarajevo.ba
Iz Tužilaštva o ubistvu u Gradačcu: Otkriveni identiteti i šta je pronađeno na mjestu zločina
Foto: Radio Gradačac / S mjesta zločina

Sinoć oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović (63) s povredama u predjelu glave, potvrdili su danas, 9. maja, iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kako su otkrili, u sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira,a tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari.

"Jučer u jutarnjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem. Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac  u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo.

Zaustavljen državni udar: Među uhapšenima i američki državljani

Zaustavljen državni udar: Među uhapšenima i američki državljani

Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti", saopćeno je.

Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo.

"Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima", zaključili su iz Tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije