Zuhrić prozvao Trojku: "DF je podržao smjenu ministra policije TK, očekujemo isto od vas za Katicu"

4
Radiosarajevo.ba
Zuhrić prozvao Trojku: "DF je podržao smjenu ministra policije TK, očekujemo isto od vas za Katicu"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Albin Zuhrić

Zastupnici Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona, koji su dio vladajuće većine, podržali su inicijativu da ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović podnese ostavku.

To je pohvalio i DF-ov delegat u Federalnom parlamentu Albin Zuhrić, koji traži i da ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica podnese ostavku.

"Svaka čast zastupnicima DF u Skupštini Tuzlanskog kantona što su podržali inicijativu da ministar policije podnese ostavku. Iako ministar nije direktno odgovoran za ubistvo koje se desilo u Tuzli, sigurno je da nosi odgovornost kao osoba koja je preuzela tako visoku poziciju u vlasti, kao i da nije jedini koji ima moralnu odgovornost, već su ostavke trebali već podnijeti i komesar i članovi Nezavisnog odbora.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Društvo se može početi oporavljati tek kad prestanemo nalaziti izgovore za svaki problem, i prebacivati odgovornost na druge", naveo je Zuhrić na društvenim mrežama.

Kako navodi, očekuje da SDP, NS i NiP hitno podnesu zahtjev i za smjenu ministra Katice u Kantonu Sarajevo, u kojem je sigurnosna situacija, kako kaže, više narušena nego u Tuzli, i gdje smo svjedočili ubistvima, nestancima osoba i pronalascima tijela po rijekama.

"Zastupnici Demokratske fronte će i tu smjenu principijelno podržati u Sarajevu. Ukoliko to zastupnici Trojke ne učine, pokazat će da nisu ništa drugo nego licemjeri koji trguju ljudskim životima u političke svrhe", naveo je Zuhrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije