BiH / Žrtve genocida u Srebrenici traže izvinjenje od TV Sarajevo

30. 07. 2019. u 11:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 346

Ispred Udruženje žrtava i svjedoka genocida, te Udruženje „Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa“, ponovo su pozvali predstavnike TV SA da upute javno izvinjenje žrtvama i javnosti u Bosni i Hercegovini.

Izvinjenje zahtjevamo zato što su 11. jula 2019. godine u Sarajevu, glavnom gradu BiH, u vrijeme obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici prikazali film 'Lažni svjedok' koji negira genocid i naslijeđe Haškog suda“, navodi se u saopćenju.

„Lažni svjedok“ je prvobitni i radni naziv filma koji je 11. jula prikazan pod nazivom „Tužilac, branilac, otac i sin“.

Film 'Lažni svjedok' predstavlja jedan od najperfidnijih pokušaja negiranja genocida i agresije na Bosnu i Hercegovinu. Ne prihvatimo ignorantski odnos i šutnju odgovornih sa TV SA i ukoliko ne upute javno izvinjenje, ne samo da ćemo preduzeti zakonske mjere da se suprotstavimo negaciji genocida, nego će se TV SA smatrati organizacijom koja podržava negiranje genocida, a svi zaposleni kao saučesnici u negiranju genocida. Za nas žrtve genocida je i svako onaj koji podržava šutnju i ignoranciju TV SA lažni Valter, pardon 'Lažni svjedok' istine o genocidu nad Bošnjacima“, naglašeno je u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA