Zoran Tegeltija dijeli otkaze: "Niko od njih neće ostati na poslu..."

3
Radiosarajevo.ba
Zoran Tegeltija dijeli otkaze: "Niko od njih neće ostati na poslu..."
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Zoran Tegeltija

Zoran Tegeltija, direktor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, kazao je u ponedjeljak, 7. augusta, da je potrebna podrška nadležnih institucija za zapošljavanje i za izmjene zakonskih rješenja, a UIO BiH će tražiti najbolje studente i mlade ljude koji će raditi na razvoju Uprave.

Tegeltija je kazao da je za mjesec i po, koliko rukovodi UIO BiH, posegnuo i za kadrovskim promjenama u pojedinim organizacionim jedinicama, te da će takva praksa biti nastavljena.

"Niko ko se na bilo koji način ogriješi o zakon neće ostati na poslu u UIO", rekao je Tegeltija za  portal Glas Srpske.

EURO 2024 | Slovenija osvojila veliki bod protiv Danske

EURO 2024 | Slovenija osvojila veliki bod protiv Danske

On je apelirao da Upravni odbor UIO BiH donese odluku o raspodjeli prihoda od putarine, jer je blokada raspodjele tog novca najgora moguća opcija.

"Očekujemo nastavak trenda rasta prihoda. U našim planovima za ovu godinu, najviše prihoda trebalo bi da bude prikupljeno u septembru i to 940 miliona KM. Prioritet je da se povećanom naplatom prihoda stvara fiskalna stabilnost unutar BiH", rekao je Tegeltija.

Zanimljivo je kako je upravo Tegeltija označen kao jedan od bh. političara koji su netransparentno trošili novac.

Revizori otkrili: Bisera Turković otišla na jednodnevni događaj na Bali pa ostala sedam dana

Revizori otkrili: Bisera Turković otišla na jednodnevni događaj na Bali pa ostala sedam dana

Naime, izvještaji Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine pokazuju da bh. zvaničnici novac iz državne kase troše nemilice. Generalni sekretarijat Vijeća ministra Bosne i Hercegovine sa Zoranom Tegeltijom na čelu, u prethodnoj godini nije štedio. Brojna putovanja, velike cifre i neopravdano utrošeni novac. Putni nalozi bez potrebnih podataka ukazuju da su putovanja službenim vozilima često bila privatna.

Novi revizorski izvještaj - stari problemi. Propusti i nepravilnosti u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara ponovo isti. Godina 2022, predsjedavajući Zoran Tegeltija. Ranije preporuke nisu uvažene, a odstupanja u prethodnoj godini ukazuju na to da se često putovalo i mnogo trošilo. Više od 247.000 maraka. Limit prekoračen. Bez validnih objašnjenja i opravdanosti. Službena vozila konstantno u pogonu. Službeno, a čini se i privatno. Putni troškovi, servisiranje, gorivo - sve o trošku građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije