Zoran Čegar odgovorio na pitanje - da li je danas krenuo da hapsi Dodika

37
N. Katica
Zoran Čegar odgovorio na pitanje - da li je danas krenuo da hapsi Dodika
PrtScr / Zoran Čegar

Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a i nekadašnji zamjenik komandanta Specijalne policije MUP-a Republike Bosne i Hercegovine u kratkom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentarisao je današnji skandal u Predsjedništvu BiH, kada je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik doveo harmonikaša u svoj kabinet u zgradi Predsjedništva u Sarajevu.

Čegar kaže otvoreno da ne krivi Dodika za ovakvo ponašanje, već one koji ga puštaju da dolazi.

"On je za mene napredovao, ide ka gore, ide u svom pravcu. Nema se tu šta puno reći, od njega ne mogu ništa dobro očekivati, samo se pitam zašto svi šute", rekao je Čegar.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

On ističe da ga je danas zvalo puno njegovih saboraca da pitaju šta da rade.

"Veliki domaći političari, što su pokrali milione su tu, a šta je bilo 1992. godine, za šta sam ja tolike prijatelje izgubio. Mene ponižavati neće i moje prijatelje, a ovi mu kleče i puštaju ga da radi šta hoće. Ovo će sve pasti gdje se nagelo, ovo neće na dobro...

Ima nas zrelih ljudi koji ljube Bosnu i koji neće dozvoliti da se uradi ovo, ako su planirali, a očito je sve", kazao je on.

On poručuje da je danas treći put poginuo za Predsjedništvo BiH.

Mi ga pitamo da li je danas krenuo da hapsi Dodika.

"Prvo u ratu, pa kad su ga zapalili, pa sad sa ovim papkom iz Laktaša. Opet su ga njegovi spasili, ja sam se obukao i krenuli smo dolje, ali rekli su mi - ne igraj se, tu ti je čeka - inače ja bi to sve riješio. A, onaj Milan Tegeltija što kaže da bi Dodika njegova pratnja branila, pa ja ih molim da ga brane", poručuje Čegar i dodaje:

"Žali Bože mojih prijatelja koji su izginuli, a sve četnička djeca, narkomani i hohštapleri rade po državnim institucijama, to je sve na čast našim političarima.

Čudi me što je Željko Komšić sjeo s njim, to me čudi, a Dodik slavi i pjeva s harmonikom, a oni toliko nas pobili 1992. godine, a onda još kaže - ona neka budala se obukla da mene hapsi".

On ističe da protiv Milorada Dodika priprema krivičnu prijavu za vrijeđanje njega, te za omalovažavanje Predsjedništva i naroda.

"Nažalost za sve ne krivim njega, već ove što ga puštaju da se ovako ponaša", zaključio je Čegar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (37)

/ Povezano

/ Najnovije