Dodik opet provocira: Jedan je zbog pjesme htio da dođe da me hapsi

12
Radiosarajevo.ba
Dodik opet provocira: Jedan je zbog pjesme htio da dođe da me hapsi
Printscreen / Milorad Dodik (arhiva)

Milorada Dodika, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon ponižavanja države i njenih institucija dovodeći harmonikaša u zgradu bh. institucije, otišao je u Istočno Sarajevo gdje je održao konferenciju za novinare.

"Želim da komentarišem rad sjednice Predsjedništva - ona se održala, a ja sam nastavio sa svojim odnosom prema tačkama dnevnog reda, tako da će NSRS na svojim sjednicama odlučivati o tačkama dnevnog reda. Vjerujem da će se pažljivo odnositi prema ovim pitanjima i u interesu RS. Ključna pitanja nisu tačke dnevnog reda. Želim da kažem da se iznenada pojavila tačka vezana za ugovor BiH i Islamske vjerske zajednice u BiH. To je tačka koja stoji odavno. Postoji diskriminacija", kazao je Dodik na početku.

Naglasio je da su Džaferović i Komšić "objasnili" zašto su stavili novu tačku u ugovoru.

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

"Danas smo saznali nešto ponižavajuće. Njihovo obrazloženje je neprihvatljivo. Oni su izgleda nakon 15 godina "otkrili" da je Islamska zajednica domicilna, a da su Srpska pravoslavna crkva i Vatikan strani subjekti. Oni hoće da kažu da su Srbi i Hrvati, pravoslavci i katolici ovdje stranci, da je jedini domicilan faktor ovdje islam. I oni su tražili da to usvoji Predsjedništvo, a ne PS BiH. To je neprihvatljivo", pričao je Dodik.

On tvrdi da sve ovo nije usmjereno protiv Bošnjaka, već se favorizuje jedna vjerska zajednica.

"Nemam ništa protiv džume i vjerskih obreda muslimana u BiH, ali je neprihvatljivo da muslimani mogu napustiti radno mjesto petkom i odu na džumu, a da im poslodavac omogući da bez problema odu. To je neprihvatljivo i treba da bude ujednačeno i da se omogući da svi vjernici imaju isti tretman", poručio je Dodik.

Podvukao je da iza njih stoji "ustav koji treba čitati onako kako piše, a ne onako kako to čitaju razni visoki predsatvnici koji su nas u ovo doveli".

"Sada sam čitao jednog koji je zbog pjesme u Predsjedništvu BiH htio da obuče uniformu i dođe da hapsi Dodika. Baš sam se prepao.... Mi ne atakujemo na BiH, ja nisam Alija Izetbegović koji je žrtvovao mir za BiH i ako trebam nešto. Žrtvovat ću sebe na političkom putu prava za RS", kazao je Dodik.

Nakon što je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je kako je on naredio da se zabrani snimanje sjednice bojeći se da se situacija sa harmonikašem kojeg je doveo član Predsjedništva Milorad Dodik ne pretvori u "medijski cirkus", Dodik je detaljno pojasnio kako je sve izgledalo i upitao je "šta je problem"?

"Neka Komšić utvrdi ko. Bile su lijepe pjesme, 'Romanija', 'Srpkinja je mene majka rodila' i još neke pjesme. Pjevao sam svojoj majci, šta je tu problem, šta se tu dešava? Šta je nenormalno, to što smo normalni? Ja ne zavirujem u njihove kabinete pa mogu raditi šta hoće. Ovaj kabinet pripada srpskom članu Predsjedništva i mi smo se okupili da pokažemo da nema razloga za zabrinutost. Svi koji kite ovako ili onako, njihov problem.

Šta je tu nenormalno i nedozvoljeno? Gdje piše da ne smije hamornikaš ući u kabinet? Gdje piše da se ne smije pjevati ili da ja ne smijem imati alkoholno piće u kabinetu, kao kod Džaferovića. Evo, reći ću vam da smo Komšić i ja kod Džaferovića nedavno pili rakiju. Eto...", kazao je Dodik.

Pogledajte kako je govorio danas Dodik:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije