Zolj: Želja nam Sarajevo učiniti ljepšim i ugodnijim za život

Fena
Zolj: Želja nam Sarajevo učiniti ljepšim i ugodnijim za život
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Adem Zolj

Čelnici Grada Sarajeva predočili su premijeru Kantona Sarajevo (KS) Ademu Zolju nekoliko strateških planova Gradske uprave, kao i započetih projekata, uz molbu da se razmotre modaliteti podrške KS i resornih ministarstava u njihovoj daljnjoj realizaciji.

To je učinjeno danas na sastanku premijera KS i ministara u Vladi Jasmina Halebića, Senada Hasanspahića, Muja Fiše i Čedomira Lukića sa delegacijom Grada Sarajeva, koju su predvodili gradonačelnik Abdulah Skaka te dogradonačelnici Milan Trivić i Ivica Šarić.

Spomenuti projekti i strateški planovi, između ostalih, uključuju projekt obnove i rekonstrukcije objekta Olimpijskog muzeja, nastavak izgradnje bisciklističke staze kroz Novo Sarajevo, projekte izgradnje Parka prirode na Darivi i muzeja "Mersada Berbera", obnovu Bistričke željezničke stanice, uređenje Trga BiH...

Zolj je kazao da će predočene prijedloge Gradske uprave detaljno razmotriti s resornim ministrima te da će sve planove i započete aktivnosti, u skladu sa važećim zakonima i finansijskim mogućnostima, KS podržati, pa i intenzivirati gdje je to neophodno.

"Radi se o općim interesima i želja nam je da Sarajevo učinimo ljepšim i ugodnijim za život, ali i jednim od najznačajnijih evropskih turističkih centara", istakao je premijer i naglasio da se nada nastavku dobre saradnje između ovog kantona i Grada Sarajeva, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije