Stanovnici Dobrinje zabrinuti: Zmija se "ušetala" u stan

2
Radiosarajevo.ba
Stanovnici Dobrinje zabrinuti: Zmija se "ušetala" u stan
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Zmija u sarajevskom naselju Dobrinja I

Visoke temperature u Sarajevu posljednjih dana natjerale su mnoge građane da se u stanovima i kućama pokušaju rashladiti otvaranjem prozora ili balkonskih vrata

Iz sarajevskog naselja Dobrinja I stigao je jedan takav primjer, koji javnosti možda nebi ni bio zanimljiv da sugrađaninu iz ovog naselja koji stanuje u prizemlju zgrade kroz prozor, osim rashlađenog zraka, u stan nije ušetala i jedna zmija.

Na svu sreću, zmija je na vrijeme uočena i, kako tvrdi čitatelj portala Radiosarajevo.ba ipak nije bila otrovna

Međutim, građane i iz drugih gradskih naselja zabrinjava sve češća pojava zmija na ulicama ali i drugim vanjskim površinama. 

Kako bismo provjerili koliko se često prijavljuju slični slučajevu, kontaktirali smo Veterinarsku stanicu Kantona Sarajevo.

Zmija u stanu na Dobrinji - undefined

Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba: Zmija u stanu na DobrinjiKratko su nam potvrdili da im ovaj slučaj s Dobrinje nije bio prijavljen, te su dodali kako ovog ljeta nisu imali više intervencija iako se o pojavi zmija u gradskim naseljima dosta pričalo.

Kako bi se adekvatno zaštitili od sličnih pojava, potrebno je da građani obrate pažnju na blizinu rastinja i drveća ispred prozora.


Ukoliko ste u mogućnosti, na prozor je potrebno postaviti mrežu protiv insekata te ispitati da li kroz nju mogu proći životinje. 

Podsjećamo, ovog ljeta stanovnici glavnog grada Bosne i Hercegovine su se, u nekoliko navrata, žalili nadležnim komunalnim službama na neredovno održavanje vrtova i parkova ispred zgrada.

Apelirali su da je nepokošena trava, koja je ponegdje bila i viša od metar, bila adut više za "preskakanje" insekata, zmija i drugih životinja u stanove a koje inače vrebaju iz zapuštenog zelenila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije