Zlatko Miletić tvrdi: Lagumdžija je štitio kriminalce, a Komšić me natjerao da se pomirim s njim

2
Radiosarajevo.ba
Zlatko Miletić tvrdi: Lagumdžija je štitio kriminalce, a Komšić me natjerao da se pomirim s njim
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Zlatko Miletić

Zlatko Miletić, zastupnik stranke Za nove generacije u državnoj skupštini, sinoć je gostovao u programu Face TV-a, ustvrdivši da je istraga protiv Milorada Dodika, predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS i lidera SNSD-a otvorena:

"Dodika sam prijavio šest puta za rušenje integriteta BiH! Crtao je granicu i kartu BiH! Istraga protiv Dodika je otvorena; dao sam izjavu!"

Miletić smatra i da je "Trojka "upala u zagrljaj HDZ-a, a, dodao je, "kad se zagrliš s nacionalnim strankama – gotov si!". Potom je dodao, komentirajući međunarodnu zajednicu:

Ženu šokirale cijene u pekari u Njemačkoj: "Pogledajte šta sam platila 16.5 maraka"

Ženu šokirale cijene u pekari u Njemačkoj: "Pogledajte šta sam platila 16.5 maraka"

"(...) Kako su 'sklonili' Bakira Izetbegovića, tako će i Dodika i Dragana Čovića! Idu jedan po jedan! Christian Schmidt govori o radikalizaciji Bošnjaka! Bošnjaci, ne nasjedajte na tu priču!

Ko god se obogatio na račun naroda, bio Srbin, Hrvat ili Bošnjak, mora biti iza rešetaka! Nema organizovanog kriminala bez učešća vlasti! Ako vas niko ne procesuira, znači da vas neko štiti! To vidimo na slučaju Dženana Memića! Ima tu i trgovine uslugama i interesima! To je poput sklapanja mozaika! Niko nije zaštićen! SDA advokati imaju klijenta koji je osamnaest miliona dolara uplatio Osami bin Ladenu! To je jedini slučaj u jugoistočnoj Evropi! Njega štiti sistem!"

Miletić je potom otkrio:

"Bilo je slučajeva humanitarne pomoći u iznosu od pedeset miliona dolara, a koje je sedmero osoba podijelilo između sebe! Bilo je 250 miliona, ali to nismo mogli dokazati! Moram upozoriti advokate SDA da je to, po Kaznenom zakonu, ratni zločin! Ne zloupotreba položaja, već ratni zločin! Sve je predato Tužilaštvu!

Radili smo na slučaju u kojem su nestale dragocjenosti u vrijednosti oko četrdeset hiljada švicarskih franaka: skupocjena slika po tržišnoj vrijednosti od nekoliko miliona dolara i skup nakit! Četiri osobe smo dokumentovali! Znamo ko je osoba koja je uklonila videonadzor iz Bošnjačkog instituta! Među tim osobama je Zlatko Lagumdžija! Odjednom je neko nasilu prekinuo tu istragu! Taj slučaj dovodim u vezu sa aferom Reket!"

S Lagumdžijom sam sarađivao dvije-tri godine, nastavio je Miletić, izjavivši kako je Lagumdžija onda počeo štititi osobe koje su imale veze s kriminalom!

"Odnos smo potpuno prekinuli! Željko Komšić me je natjerao da se pomirim s njim! Odjeljenje za privredni i organizovani kriminal je skroz ukinut! Ilegalno su mi okrenuli život naopačke! Hvatali su se za najsitnije stvari da mi smjeste! Nisu uspjeli!"

Zlatko Lagumdžija komentirao posljednje odluke Christiana Schmidta

Zlatko Lagumdžija komentirao posljednje odluke Christiana Schmidta

"Imao sam uspješnu saradnju s Denisom Bećirovićem, ali me iznenadio njegov prijedlog za Lagumdžiju! Ne može Dodik vrijeđati žrtve na Markalama, žrtve genocida u Srebrenici, a da mi na to šutimo! U februaru sam Dodika prijavio dvaput! Šest puta ukupno sam ga prijavio za rušenje integriteta BiH! Čovjek je crtao granice i kartu BiH! Neki iz Trojke mu se ne žele zamjerati!

Ucjenjuje predstavnike vlasti iz FBiH! Dodik je jedini službenik koji je otišao Putinu na noge i odlikovao ga! Dodik je predstavnik njihove koalicije! Svi šute na to! Visoki predstavnik nedemokratski postavio Vladu! Mjesec dana se ne sastaje Zastupnički dom FBiH! Bit će jako teško ovo pomjeriti s mrtve tačke!", nastavio je on, pa poručio: 

"Budžet nije povećan za 240 miliona, već za 400! Sve te pare su otišle u pravcu gdje su dužni! Dužni su silne pare! Za 430 miliona su povećana sredstva kada je u pitanju vanjski dug BiH! To su raspodijelili na tri dijela! Jedan dio je dobio Dodik! Čist račun – duga ljubav! Zašto kriju taj podatak? Ne vjerujem previše u ovu priču!

(...) Lideri nacionalnih partija će biti sklonjeni, na ovaj ili na onaj način! Jedan po jedan! Bit će napravljen prostor za novu političku atmosferu u BiH! Schmidt govori o radikalizaciji Bošnjaka! Bošnjaci, ne nasjedajte na tu priču! Bitna je pravda! Kad popada dio kriminalaca, sve će krenuti nabolje!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije