Zlatko Miletić: 'Dao sam izjave SIPA-i povodom dvije prijave protiv Milorada Dodika'

3
Radiosarajevo.ba
Zlatko Miletić: 'Dao sam izjave SIPA-i povodom dvije prijave protiv Milorada Dodika'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Zlatko Miletić

Predstavnik stranke Za nove generacije i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić u razogovoru za BHRT je izjavio da je prije par dana boravio u prostorijama SIPA-e i dao svoj iskaz i vezi Milorada Dodika.

"Ja sam bio neki dan u prostorija SIPA-e da dam izjavu povodom moje dvije prijave iz drugog mjeseca, s obzirom da sam ga (Miloda Dodika) ja prijavio za kaznena djela negiranja zločina na Markalama u Sarajevu, a drugi put za negiranje zločina i genocida u Srebrenici i ovo je prvi put da govorim javno", kazao je Zlatko Miletić.

To znači da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dalo naredbu, ili pokrenulo istragu protiv predsjednika Republike Srpske u tom smislu, kazao je on.

Saobraćajna nesreća kod Jablanice: Automobil završio na krovu

Saobraćajna nesreća kod Jablanice: Automobil završio na krovu

"Ja ne smijem prejudicirati kako će sve to završiti, ali vidim s obzirom na činjenicu da se pozivaju i ostali građani, fizička i pravna lica, da se ozbiljno radi na dokumentovanju tih djela.. Ne mogu prejudicirati kako će se to završiti ali činjenica je da tužilaštvo nešto radi".

Ja sam u SIPA-i trebao potvrditi navode mojih prijava protiv Dodika koje sam podnio državnom tužiteljstvu istakao je Miletić.

"Znači da pojasnim obilježja kaznenog djela sa mog aspekta i u jednom i drugom slučaju. S obzirom da su poznate činjenice njemu poznate. Da je veliki broj poginulih i da su najmanje tri osobe procesuirane u Haškom tribunalu za taj zločin. To se odnosi i na genocid u Srebrenici. Stvari su dovoljno jasne i čiste da imaju obilježja kaznenog djela."

U slučaju da Tužilaštvo BiH pokrene postupak protiv Milorada Dodika ja ću biti jedan od svjedoka, potvrdio je Miletić u "Jutru za sve" BHRT-a.

/ Anketa

Hoće li u skorije vrijeme biti formirana Vlada FBiH?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije