Zima pokazuje zube: Objavljena prognoza do vikenda

1
Radiosarajevo.ba
Zima pokazuje zube: Objavljena prognoza do vikenda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros u Bosni preovladava niska naoblaka. U sjevernim područjima registrovna je rosulja. U Hercegovini i jugozapadu Bosne je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati: Livno -4; Ivan Sedlo i Široki Brijeg 0; Grude i Sokolac 1; Sarajevo 2; Bugojno 3; Drvar i Jajce 4; Gradačac, Srebrenica, Tuzla i Zenica 5; Banja Luka, Bihać, Bjelašnica, Prijedor i Sanski Most 6; Bijeljina, Doboj i Trebinje 7; Mostar 8 te Neum 10 stepeni Celzijusa.

Bioprognoza: U centralnoj Bosni i na sjeveru, pod uticajem dužeg zadržavanja naoblake i magle, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće, pretežno u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Problem u gradskim sredinama mogao bi predstavljati i zagađeniji zrak, na što se hroničnim bolesnicima skreće pažnja. Tokom jutra i večeri biće osjetno hladnije u odnosu na ostatak dana. Opšta slika će, uz duže sunčane intervale i više temperature zraka, biti ljepša u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i planinama.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952Pa, za 8hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u Bosni preovladavati niska naoblaka. Padaće i rosulja, uglavnom u sjevernim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne sunčano.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 16 do 21 stepen.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak, 12.11.2020., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno će pasti malo kiše. Prije podne sunčano u Hercegovini gdje se prognozira naoblačenje u drugoj polovini dana. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U petak, 13.11.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i dugotrajne magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.

U subotu, 14.11.2020., u većem dijelu Bosne će preovladavati magla i niska naoblaka. U Hercegovini i na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije