Maglovit i hladan dan pred nama: Kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Maglovit i hladan dan pred nama: Kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros u našoj zemlji pretežno sunčano. U Bosne po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Drvar -3; Livno -2; Bugojno -1; Grude 0; Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo 1; Zenica 2; Gradačac, Tuzla 3; Sanski Most 4; Bihać 5; Bjelašnica 7; Mostar 10; Neum 11 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Posavini i Krajini veći dio dana preovladavati magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje sunčano. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura u Posavini i Krajini od 4 do 10, u ostatku Bosne do 16, a u Hercegovini od 16 do 22 °C.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 13 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljne biometeorološke prilike i stabilno, povremeno sunčanije vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Jutro će također biti malo toplije i ugodnije u odnosu na dane vikenda, pri tome mjestimično maglovito, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju, te po potrebi umanjiti boravak na otvorenom. Većina populacije biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije.

Objavljena je i prognoza za naredna četiri dana:

U utorak 10.11.2020., u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne preovladavat će magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 16 do 21 °C.

U srijedu 11.11.2020., u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne preovladavat će magla i niska naoblaka, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 16 do 21 °C.

U četvrtak 12.11.2020., pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom, koja se u Posavini, Krajini može zadržati veći dio dana. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 8 do 14, na jugu od 17 do 22 °C.

U petak 13.11.2020., pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom, koja se u Posavini, Krajini može zadržati veći dio dana. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 10 do 16, na jugu od 18 do 22 °C, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije