Ziba Mujić spavala u šumi, imala i susret s medvjedom!

B. T.
Ziba Mujić spavala u šumi, imala i susret s medvjedom!
FOTO:GSS Novi Grad / Spasioci tragali od jutros

Brzom, efikasnom i koordiniranom akcijom gorskih službi spašavanja u BiH, nakon višesatne potrage pronađena je Ziba Mujić (1966. godište), iz sela Rovaši kod Cerske, Općina Milići.

Ona je zadnji put viđena u porodičnoj kući 22. na 23. novembar, a 23. u 7:00 sati, primjećeno da nije u kući i da se udaljila u nepoznatom pravcu. Nakon što je njen sin obavijestio GSS Novi Grad Sarajevo, oni su jutros krenuli u potragu za njom. Našli su je u popodnevnim satima.

Fahrudin Dobrača iz GSS-a Novi Grad ispričao je za Radiosarajevo.ba detalje ove potrage, koja je, zbog teškog terena, bila veoma zahtjevna.

U vrijeme našeg razgovora upravo su je vodili na ljekarski pregled u ambulantnu u Miliće.

„Pronašlo smo je pet kilometara od kuće. Niz brda je išla u suprotnom smjeru, prema Zvorniku. Spavala je u šumi, kaže da se susrela i sa medvjedom. Razborita je, u dobrom je stanju, ali situacija je takva da je moramo odvesti na ljekarski pregled u ambulantnu u Miliće", rekao nam je Dobrača, kazavši da je za Mujić, ali i spasioce momenat pronalaska bio izuzetno emotivan.

„Našoj sreći u ovakvim momentima nema kraja“, kazao nam je Dobrača.  

On kaže da su imali pomoć rodbine, građana, policije, Civilne zaštite, gorskih službi spašavanja iz RS... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije