Građani izašli na ulice podržati Kasumovića, iz ZI poručili: "Imate spektakl..."

11
I.S.
Građani izašli na ulice podržati Kasumovića, iz ZI poručili: "Imate spektakl..."
Foto: Screenshot/ N1 / Kenan Uzunović

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu jutros su izvršili pretrese na 11 lokacija na području Zenice zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Oštećenje povjerilaca“, „Prouzrokovanje stečaja“ i „Nesavjestan rad u službi“ iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U fokusu je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, o čemu se na varednoj konferenciji za novinare oglasila i Zenička inicijativa.

Kenan Uzunović, šef ovog kluba je poručio da je ovako nešto bilo očekivano jer je u pitanju " montirani proces od strane dijela pravosuđa instruiranih od najvišeg vrha SDA".

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

"Tendeciozne najave hapšenja gradonačelnika postoje još od završetka lokalnih izbora na kojim je ostvario ubjedljivu pobjedu, a medijska hajka od strane pojedinih novinara koji su prenoćili pred kućom gradonačelnika - rezultirala je današnjom akcijom", napomenuo je Uzunović.

Također je napomenuo kako se Gradska uprava Zenica nalazi stotinu metara dalje od Tužilaštva ZDK, te da je i gradonačelnik više puta pozivan.

"Ponovit ću, u ovom slučaju je spašeno javno dobro u vlasništvu Grada Zenice i ovi ljudi treba da dobiju nagradu za to. Međutim, s obzirom na to da u ovom slučaju nisu isti aršini za sve - imate spektakl u režiji Tužilaštva i SIPA-e", napomenuo je Uzunović.

Također je rekao i kako "gdje nepravda postaje zakon - otpor postaje dužnost" te da će se do kraja boriti protiv "stranačkog tužilaštva"; kao i utjecaja politike na organe koji trebaju biti nezavisni.

U isto vrijeme, nekoliko desetina građana se okupilo na ulicama Zenica u znak podrške Kasumoviću.

"Fudo, uz tebe smo", "Mi smo za pravednu državu. Ako je neko kriv - neka odgovara", poručili su građani u glas, a u nastavku pogledajte i snimak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije