Tužilaštvo ZDK: Kasumović nije lišen slobode - on je u bjekstvu

6
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo ZDK: Kasumović nije lišen slobode - on je u bjekstvu
Fena / Fuad Kasumović

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su započeli pretrese na 11 lokacije na području Zenice zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela 'Organizovani kriminal', 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja', 'Oštećenje povjerilaca', 'Prouzrokovanje stečaja' i 'Nesavjestan rad u službi' iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je SIPA.

Jedna od osoba u fokusu ove policijske akcije je i aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović

Nakon ovih informacija, objavljen je i demant iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

"Kantonalno tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona DEMANTUJE navode da je Kasumović Fuad lišen slobode, a koji su se pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj Facebook stranici Fuad Kasumović.

Za ovo Tužiteljstvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Kasumović je jutros putem Facebooka, između ostalog, poručio:

"Ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva.

Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam Vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao.

Da se radi o politički montiranom procesu jasno je s obzirom na to da je obzirom da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužilaštva ZDK, suda i MUP-a i ako istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tokom svoga gradonačelničkog mandata.

Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici, vide jedinu prijetnju za gubitak vlasti u ZE-DO kantonu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije