Zeničani za Alep: BiH da zaštiti civile koji trpe stalna granatiranja

Fena
Zeničani za Alep: BiH da zaštiti civile koji trpe stalna granatiranja
/ Foto: Anadolija
Brojni Zeničani sudjelovali su na protestnom okupljanju i mirovnoj šetnji 'Za Alep', održanoj u organizaciji Udruženja Hedija.

Okupljeni su podsjetili na iskustvo genocida u Srebrenici, naglasivši da upravo zato treba skrenuti pažnju na dešavanja u Siriji, te masovna stradanja tamošnjih civila.

"Mi ne možemo šutjeti kada vidimo šta se događa u Siriji i zato smo danas ovdje da osudimo ono što se događa tamo. Ako nismo u stanju drugačije pomoći narodu Sirije možemo se javno izjasniti da smo protiv toga", rečeno je između ostalog na ovom protestnom skupu.

Građane na protestnom okupljanju pozdravili su brojni mirovni aktivisti koji su iskazali potrebu da Bosna i Hercegovina i njeni političari zaštite nedužne civile u Alepu i Siriji, koji trpe neviđen teror uz stalno granatiranje grada.

Nakon protestnog okupljanja građani Zenice uputili su se s Trga Alije Izetbegovića u mirovnu šetnju glavnom gradskom šetnicom i ulicom Maršala Tita, poslije čega su se mirno razišli.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije