... / Zeničani koji su bili prvi slučajevi koronavirusa u FBiH dobili - zahvalnice

02. 07. 2020. u 13:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Trenutna epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu je dobra i stabilna, ali nas to ne smije zavarati i ne smije biti opuštanja, izjavio je dr. Adnan Jupić, predsjednik Kriznog štaba i kantonalni ministar zdravstva.

"Imamo 430 ljudi koji su oboljeli, od kojih se veliki broj oporavio i vratio normalnom životu, tako da trenutno imamo oko 100 aktivnih pacijenata u ZDK. Kapaciteti Kantonalne bolnice Zenica su dovoljni da zbrinemo veći broj ljudi, a Krizni štab je potvrdio strategiju, po kojoj se izdvajamo u odnosu na druge kantone, a to je obavezno kliničko liječenje svih oboljelih od koronavirusa", rekao je Jupić.

Član Kriznog štaba i načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a dr. Ednan Drljević pozvao je građane da poštuju higijensko-epidemiološke mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze, naglasivši da su kaznene mjere dobrim dijelom doprinijele da ZDK bude kanton sa najmanjim brojem novooboljelih po broju stanovnika u FBiH.

A, predstavnici Crvenog križa ZDK-a uručili su članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK zahvalnice za blagovremeno i sistemsko reagovanje u borbi protiv pandemije koronavirusa u ovom kantonu.

Zahvalnice su dobili i troje Zeničana (Olivera Zilić, njena kćerka Dajana Zilić i zet Kenan Agić), koji su bili prvi slučajevi infekcije koronavirusom u Federaciji BiH, a koji su se uspješno oporavili nakon bolničkog liječenja u Kantonalnoj bolnici Zenica, piše Oslobođenje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA