Zasjedao Krizni štab ZDK: Evo šta su zaključili o žarištu u Tešnju

Radiosarajevo.ba
Zasjedao Krizni štab ZDK: Evo šta su zaključili o žarištu u Tešnju
Foto: Fena / Tešanj

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona analizirao je danas epidemiološku situaciju na području ovog kantona koju i dalje karakterišu novi slučajevi oboljevanja od korone virusa u općini Tešanj.

Ministar zdravstva, dr. Adnan Jupić je istakao da je Krizni štab bio i ostaje kod strategije da svi otkriveni, odnosno novooboljeli budu hospitalizirani u Kantonalnoj bolnici Zenica gdje bi bili pod stalnim stručnim nadzorom, prenosi zenicainfo.ba.

Podsjeća da još nisu dobili odgovor od federalnog nivoa na zahtjev da se Općoj bolnici u Tešnju da saglasnost za prijem i smještaj pacijenata oboljelih od COVID-19. 

Ministar Jupić najavljuje novo obraćanje operativnim štabovima zdrastvenim ustanovama. To znači i podsjećanje lokalnih zajednica da se pridržavaju preporučenih mjera, kako bi što prije i ovo žarište u ZDK ugasili i da bi se stanovništvo vratilo normalnom životu i aktivnostima“, ukazao je dr. Jupić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije