Žena iz Bosanske Gradiške kažnjena sa hiljadu maraka zbog širenja panike

Fena
Žena iz Bosanske Gradiške kažnjena sa hiljadu maraka zbog širenja panike
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Ženi iz Bosanske Gradiške inicijala B.B. uručen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM, zbog, kako je saopćeno, kršenja odluke Vlade RS-a 

Iz Policijske uprave Gradiška su naveli da je B.B. na svom Instagram profilu, "biljchiii", između ostalog objavila "Hvalite Gradišku nema korone kako bi je uzdigli od svih gradova u RS.., a ovamo ženu u Gradišci skrivate da je i testirana i zaražena i već 7 dana u kućnom karantinu.. Pošto to radite takvi lažni mediji nam ne trebaju sve radite politički ne za zdravlje ljudi! Da je za naše zdravlje davno bi sve zatvorili na 28 dana i završili s tim".

"Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su B.B. koja je odmah i pozvana u prostorije Policijske uprave Gradiška te je priznala da je ona lično objavila navedeno bez posebnog obrazloženja za isto", navodi se u saopćenju.

O navedenom je putem telefona obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da u konkretnom događaju ne postoje elementi krivičnog djela, već prekršaja po tački 2. Odluke Vlade RS o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS, te je B.B. uručen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije