Zeljković: U izolaciji svi koji su bili u kontaktu s trećim zaraženim u RS

Fena
Zeljković: U izolaciji svi koji su bili u kontaktu s trećim zaraženim u RS
Foto: AA / Branislav Zeljković (desno)

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (RS) Branislav Zeljković potvrdio je da će osobe koje su bile u bliskom kontaktu s trećim muškarcem pоzitivnim nа virus kоrоnа u tom bh.entitetu, biti testirane i stavljene u izolaciju narednih 14 dana.

U pitanju je osoba srednjih godina iz Čelinca, koja je doputovala iz Italije, u automobilu zajedno s prvim muškarcem kod kojeg su utvrđeni simptomi te bolesti, a zatim i kod njegovog maloljetnog sina.

Treća zaražena osoba je u izolaciji, a kako kaže Zeljković, dobrog je zdravstvenog stanja i nema značajnih kliničkih simptoma te bolesti.

"Veoma je važno da svi poštuju izolacioni period", rekao je on i pozvao građane da se pridržavaju mjera zdravstvenih radnika u ovakvim situacijama.

Dodao je i da nema mjesta za paniku.

Zeljković i ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić su na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci pozvali građane da nadležnim daju istinite informacije o putovanju u zemlje u kojima ima zaraznih bolesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije