Željko Komšić u Sloveniji: Konstitutivnost iz SSSR-a, BiH može bez nje

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Konstutivnost je dovela Sejdu na polozaj

u Predsjednistvu i bez te male odrednice nikad ne bi bio nista drugo do mali potrcko u SDP-u. Da nije fasista iz SDA i Islamske zajednice, glasanje u Girazdu i slicnim “hrvatskim” opcina bi bilo drugacije. Podmukli projekat “Komsic” je prouzrokovao katastrofu u FBiH i sad je to EU i SAD da unisti takvu mogucnost diskriminacije.

Zeljko Komsic, u ime SDA, rusi Alijinu konstutivnost???

Alija Izetbegović, u to doba predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine, je zahtjevom od 12. veljače 1998. godine pokrenuo postupak pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine radi ocjenjivanja suglasnosti Ustava Republike Srpske i Ustava Federacije Bosne i Hercegovine sa Ustavom Bosne i Hercegovine.Providno do jaja

SDA protiv Alije Izetbegovica

Alija Izetbegović tražio i dobio da se načelo konstitutivnosti proširi na cijelu Bosnu i Hercegovinu, što izvorno nije bilo predviđeno Daytonskim sporazumom. Željko Komšić, hrvatski član predsjedništva, izabran većinskim bošnjačkim glasovima, zauzima se za ukidanje načela konstitutivnosti i uvođenje građanskog sustava. Isto traže sve bošnjačke stranke. Šefik Džaferović kaže da je BiH utemeljena "na kombinaciji etničkog i građanskog načela, na skladu tih dvaju načela".

Nemam

Kako god, šta god (bilo) gospodin Komšić ima četiri glasa iz moje porodice zagarantovana! Na bilo kojim izborima u Bosni i Hercegovini.

Aferim, dovoljno je!

Kako god, šta god (bilo) gospodin Komšić ima četiri glasa iz moje porodice zagarantovana! Na bilo kojim izborima u Bosni i Hercegovini. ka Nemam cetri tamo, dva vamo i Sejdo je na konju

Nemam

Ne, ne.. nešto si fulio! Nemam pojma ko vam je taj gospodin Sejdo.. Ne tom dotičnom gospodinu četiri glasa! Gospodin Komšić će dobiti četiri glasa. Kontaš?! Ma kontaš ti moj hurac. Nisi u stanju shvati jednu prostu rečenicu! A da shvatiš da će Komšić opet biti član predsjedništva Bosne i Hercegovine.

/ Najnovije