Željko Komšić poslao čestitku Joe Bidenu

6
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić poslao čestitku Joe Bidenu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je izabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidenu na izbornoj pobjedi i osvojenom predsjedničkom mandatu.

"Poštovani gospodine Biden, primite iskrene čestitke povodom Vaše pobjede na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Uz čestitke i naijskrenije želje američkim građanima i Vama osobno, sigurni u nepromjenjivo prijateljstvo između građana Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, želimo izraziti našu veliku radost činjenicom da je predsjednik Vaše velike nacije ujedno iskreni i dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine", napisao je Komšić, te dodao:

"Uvjereni smo da ćete u predstojećem periodu na najbolji način odgovoriti velikim izazovima koji su pred američkim narodom i svijetom u cjelini, sretni smo jer smo sigurni da ćete istovremeno jačati transatlanske saveze i saradnju.

Istovremeno, mi Vas uvjeravamo da ćemo poduzimati sve što je u našoj moći da Bosna i Hercegovina, postane dio NATO-a, pri čemu vjerujemo da ćemo u tome procesu imati Vašu podršku. Poznavajući Vaš raniji posvećeni angažman i doprinos za vrijeme turbulentnih vremena kroz koje je region Zapadnog Balkana prolazio, sigurni smo da neće izostati Vaša podrška osiguravanju trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta u ovom dijelu Evrope."

Primite još jednom naše iskrene čestitke, riječi su kojima je Željko Komšić zaključio čestitku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije