Delkić: Joe Biden se borio za Bosnu i Hercegovinu

3
F. V.
Delkić: Joe Biden se borio za Bosnu i Hercegovinu
Foto: Privatni album / Ajla Delkić

Predsjednica Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Sjedinjenim Američkim Državama Ajla Delkić uputila je čestitku Joeu Bidenu na pobjedi na predsjedničkim izborima u toj zemlji, kao i Kamali Harris, budućoj potpredsjednici.

"Joe Biden se borio za Bosnu i Hercegovinu kad mnogi nisu i dosta je uradio da se genocid u našoj zemlji zaustavi. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni zbog toga.
Radujemo se kontinuiranoj saradnji s njim i njegovim timom u januaru, kada i zvanično postane 46. američki predsjednik", poručila je Delkić u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, te dodala:

"Ovo isto predstavlja ogromnu priliku za Bosnu i Hercegovinu i treba iskoristiti naredne četiri godine da se relacije između Bosne i Hercegovine i Bijele kuće još više poboljšaju jer su i u Bosni i Hercegovini potrebne demokratske reforme".

Podsjetimo, američka televizijska mreža CNN, kao i AP, objavili su projekciju da je s pobjedom u saveznoj državi Pensilvaniji, Biden definitivno osvojio dovoljno elektorskih glasova da već sada može biti proglašen predsjednikom SAD-a.

Naime, s 20 elektorskih glasova koje daje ova država, broj ukupnih elektorskih glasova Joa Bidena sada se popeo na 273, što znači tri više nego što je minimalno potrebno za pobjedu na najneizvjesnijim, modernim izborima u SAD-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije