Željko Komšić odbacio prijedlog o raspuštanju Doma naroda: To je još gora opcija...

8
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić odbacio prijedlog o raspuštanju Doma naroda: To je još gora opcija...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte Željko Komšić, komentarišući prijedlog Naše stranke, ocijenio je kako je moguć i tehnički izvodiv, međutim ne dobija se ništa novo, jer ne postoji odnos političkih snaga koji bi mogao osigurati povoljniji saziv Doma naroda.

Naša stranka danas je pozvala Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da bez odlaganja raspusti Dom naroda državnog parlamenta kako bi se stvorili uslovi za deblokadu tog tijela, piše N1.

Komšić je kazao da se može raspustiti aktuelni saziv Doma naroda, ali onda on ostaje u tzv. tehničkom mandatu

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

“A ne možemo popuniti novi i bolji, što nas dovodi da smo SNSD-u i HDZ-u tek onda osigurali izgovor za blokadu, koja bi bila korištena recimo za neusvajanje budžeta i blokadu izbora”, pojasnio je.

Željko Komšić istakao je da ako bi ušli u taj proces novog izbora “bojim se da bi samo bio uklonjen Zlatko Miletić iz Kluba Hrvata, jer sada se ne može više obezbjediti njegov ponovni izbor i HDZ će imati svih 5 delegata, znači još gora situacija”.

Cijenim interesovanje Naše stranke, ali mi smo ovo što NS sada predlaže razmatrali prije više od godinu dana, i došli do zaključaka koje sam naveo”, naveo je na kraju predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije