Željko Komšić o Orbanovim izjavama: To je fašizam!

20
F.V.
Željko Komšić o Orbanovim izjavama: To je fašizam!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić dao je ekskluzivni intervju za portal Radiosarajevo.ba uoči predstojećih blagdana.

U intervjuu kojeg integralno objavljujemo sutra, Komšić je za portal Radiosarajevo.ba komentirao jučerašnje izjave premijera Mađarske Viktora Orbana o muslimanima Bosne i Hercegovine da je "izazov sa BiH je kako integrirati zemlju za dva miliona muslimana".

Komšić je izrazio zabrinutost povodom ovakvih izjava čelnika vlade jedne države Europske unije (EU).

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

"Takve izjave mogu se jasno nazvati fašističkim! Slažem se sa vama, to Evropu vraća u tridesete i četrdesete godine prošlog stoljeća i takvi stavovi više su problem Evrope u cijelosti nego Bosne i Hercegovine i muslimana u Bosni i Hercegovini. Pitam se šta se sljedeće može očekivati od tipova poput Orbana, Dodika i sličnih. Da predlože neko konačno rješenje muslimanskog pitanja, protjerivanje bosanskohercegovačkih muslimana u Tursku, možda? To je strašno! Otvarati pitanje egzistencije jednog naroda na nekom prostoru zbog njegove etničke ili vjerske pripadnosti, podsjeća na najmračniji period u istoriji Evrope. Evropa se mora tome oduprijeti. Mislim da je svima jasno o čemu se tu radi, a nama u BiH ponajviše", zaključio je Komšić u intervjuu za Radiosarajevo.ba.

Komšić u intervjuu za Radiosarajevo.ba govori o atacima na Bosnu i Hercegovini, o potezima koje će bosanske patriote poduzeti, i koje već poduzimaju, ali licemjerju međunarodne zajednice. Također, osvrće se na mogućnost zajedničkog fronta probosanskih snaga s ciljem odbrane domovine, ka i izbornoj reformi i drugim temama.

Na koncu uputio je poruku građanima Bosne i Hercegovine u povodu nadolazeće 2022. godine.

Kompletan intervju čitajte sutra na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije