Komšić: Nisam zainteresiran da komentiram Milanovića

8
Radiosarajevo.ba
Komšić: Nisam zainteresiran da komentiram Milanovića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Otkazivanje jučerašnje posjete Bosni i Hercegovini, kao i današnje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića naišle su na brojne reakcije.

Tim povodom mediji su tražili i stav predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

"S obzirom na brojne medijske upite, obavještavamo jasnost da predsjednik Komšić nije zainteresiran da komentira Milanovića", saopćeno je danas iz Komšićevog Kabineta.

A Milanović je danas prvo komentirao zašto nije otišao u najavljenu posjetu Bosni i Hercegovini prethodnog vikenda.

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

"Ono nešto piše u priopćenju, to je to. Ne mogu više o tome. Ne mogu se razdragano šetati Baščaršijom, ali preživjet ću bez toga", kazao je Milanović.

Podsjećamo, njegova posjeta Sarajevu nije bila niti planirana budući da je Milanović najavio kako namjerava posjetiti Travnik i Novu Bilu.

Milanović se potom dotakao i člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Ja ne mogu biti prijatelj sa svakim, ako se nekim, a to je unitaristička klika iz Sarajeva, koji se predstavljaju za domoljube, treba biti u sukobu, ja ću s njima biti u sukobu. Dodik ih provocira, zato što mu gaze po prstima cijelo vrijeme. Razumijem ga, ne potičem to ponašanje, kažem mu: ‘Daj se skuliraj’," rekao je Milanović.

Upitan misli li da hrvatskom narodu u BiH pomažu njegove izjave, Milanović je rekao da pomaže i da bi inače bili izloženi stihiji.

"Vlada ignoriše svoj posao i ono što im je na raspolaganju, a to su sve diplomatske mjere za zaštitu državnih interesa, a to je hrvatski narod u BiH. Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne postoji. Najmanji su, ali oni su jezičac na vagi za opstanak države. Ako me nakon svega toga šačica unitarističkih bukača, moralnih kamatara ne voli, onda super", rekao je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije