Željko Asić na udaru HDZ-a BiH

2
Radiosarajevo.ba
Željko Asić na udaru HDZ-a BiH
Večernji.ba / Željko Asić

Nakon što je dao intervju za Radiosarajevo.ba, potpredsjednik HSP-a BiH, Željko Asić, našao se na žestokom udaru vladajuće Hrvatske demokratske zajednice BiH, dokazujući još jednom da stranka Dragana Čovića, ne da ne trpi, nikakve kritičare, već da je spremna da se obračuna i sa postojanjem bilo kakve opozicije.

Piše: F. V.

Jedino što je Asić konstatirao u intervjuu za naš portal jeste da se opozicija u Hrvata u Bosni i Hercegovini obnavlja.

I to poslije dugogodišnje dominacije Čovićevog HDZ-a i HNS kojeg on suvereno kontrolira.

Također, je konstatirao da je opozicija napravila dobre rezultate, gdje god je kod građana prepoznata kao takva, navodeći primjer Tomislavgrada, Prozora-Rame, ali i HSP-a, koji je postao druga hrvatska stranka u brojnim sredinama, posebno u Hercegovini, osvojivši 30 vijećničkih pozicija.

"Povratak Željka Asića u sarajevske medije. Bošnjačka politika pronašla Željka (Komšića) za niže razine", objavljeno je na zvaničnoj stranici Gradskog odbora HDZ Mostar uz link našeg portala.

Napad na Asića - undefined

PrtScr: Napad na Asića

Naravno, riječ je o poznatom pokušaju delegitimizacije i "kompromitiranja" pred hrvatskim glasačkim tijelom, po poznatom šablonu svih nacionalističkih stranaka - ako nisi s nama ti si izdajnik!

Asić je, na svoj način, na društvenim mrežama odgovorio HDZ-u BiH pitanjem jesu li sa SDA dogovorili da novi gradonačelnik Mostara bude Bošnjak iz te stranke, vraćajući partnerima dugove iz 2004. i 2008. godine?

Drugim riječima, treba li im "žrtveni jarac" kako bi skrenuli pažnju s takve odluke. To je, naravno, njegovo pravo, da govori i propituje, no Čović bi i takvo što dokinuo.

Nema dileme da je nalog za napad na Asića dat kako bi se na njegovom primjeru upozorilo sve ostale šta ih čega ukoliko budu kritizirali Dragana Čovića i HDZ, odnosno govorili "za sarajevske medije".

Kod onih pod kontrolom Čovića ionako ne mogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije