Željka Cvijanović napustila sudnicu

7
Radiosarajevo.ba
Željka Cvijanović napustila sudnicu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Željka Cvijanović napustila sudnicu

Danas, 5. februara, pred Sudom Bosne i Hercegovine zakazano je ročište u vezi s predmetom protiv predsjednika RS, Milorada Dodika.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba javlja da je Željka Cvijanović napustila sudnicu tokom trajanja ročišta.

„Ovdje je mnogo nelogičnosti. Odbijen je zahtjev za izuzeće sudije, a onda taj isti sudija traži da bude razriješen. Imam pravo da sumnjam da je bio pod pritiskom da nešto uradi što ako pravnik nije htio da uradi, nije htio da pristane na takvo nešto i onda je odlučio da se sjeti da za par mjeseci idu u penziju“, izjavila je Cvijanovićeva.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

„Da li je realno da u jednoj pravosudnoj instituciji može da bude toliko unitarizma, neprofesionalnosti. Ovo je strašno, ovdje se ne može čekati nikakva pravda“, istakla je Cvijanovićeva.

Ispred zgrade Suda BiH prisutne jake policijske snage, pripremljene zbog okupljanja pristalica Milorada Dodika, kako je bilo i na prethodnim ročištima.

Željka Cvijanović napustila sudnicu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Željka Cvijanović napustila sudnicu

Došla je i Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, kako bi pružila podršku svom stranačkom šefu Miloradu Dodiku, za kojeg je ranije govorila da je za nju on - bog.

Podsjetimo, iako je najavljeno da će pretres biti održan samo za Milorada Dodika, s obzirom na to da je Sud BiH ranije razdvojio krivični postupak protiv njega i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, on se ipak pojavio na ročištu.

Njima se sudi po optužnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog krivičnog djela 'Neizvršavanje odluka visokog predstavnika'.

Nakon što je sudija Suda BiH Mirsad Strika, koji je vodio proces protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, odlučio je napustiti ovaj predmet, njegovu ulogu preuzima sutkinja Sena Uzunović.

Dodikova obrana ranije je tražila izuzeće sedam sudija, uključujući i Mirsada Striku, no taj zahtjev Sud BiH odbio je.

Raduje Dodikovu obranu to što je Strika sam odlučio povući se s ovog predmeta. Među sudijama koje su bile predmet izuzeća nije bila ni sutkinja Sena Uzunović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije