Zdravstveni radnici najavili štrajk glađu: Dolazila je policija i vršila pritisak

0
Radiosarajevo.ba
Zdravstveni radnici najavili štrajk glađu: Dolazila je policija i vršila pritisak
Foto: Bljesak.info / Protesti u Mostaru

Zdravstveni radnici Hercegovačko-neretvanskog kantona nastavili su sa protestima ispred Vlade ovog kantona.

Najavili su i mogućnost štrajka glađu ako se ne udovolji njihovim zahtjevima.

''Ako u najskorije vrijeme, ne budemo pozvani na pregovore, dakle predstavnici reprezentativnog sindikata, mi ćemo započeti štrajk glađu'', naglasio je Dalibor Vuković, predsjednik Neovisnog sindikata radnika u zdravstvu HNK.

Sindikalisti su rekli kako neće odustati te da će krenuti u rigoroznije mjere.

Naveli su kako su mediji cijele regije pokazali zanimanje za ovaj protest, te da je sramota što su dovedeni u situaciju da to moraju činiti, piše bljesak.info.

Skup su nazvali ''veličanstvenim'', te naglasili ''sram da bude resornog ministra zdravstva, premijera Vlade, ministra financija, zato što su doveli ove radnike u ovakav položaj da ovdje i danas pred ovom Vladom traže svoja prava''.

Vuković je rekao kako su šatosko naselje digli na privatnoj zemlji, te se zahvalili građanima koji su im ustupili parcelu.

'Policija nam je dolazila nekoliko puta, vrše pritisak na nas, vjerojatno je to dio njihovog posla'', istaknuo je predsjednik Neovisnog sindikata radnika u zdravstvu HNK.

Predstavnici sindikata traže potpisivanje kolektivnog ugovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije