Zdravko Mamić u BiH pokreće novi biznis: Evo čime će se baviti popularni Maminjo

7
Radiosarajevo.ba
Zdravko Mamić u BiH pokreće novi biznis: Evo čime će se baviti popularni Maminjo
Foto: EPA / Zdravko Mamić u BiH pokreće novi biznis: Evo čime će se baviti popularni Maminjo

Zdravko Mamić je godinama "vedrio i oblačio" hrvatskim nogometom dok nije došla presuda za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama.

Nakon podizanja optužnice, bijeg od hrvatskog pravosuđa je pronašao u Bosni i Hercegovini, tačnije u Ljubuškom.

Popularni Maminjo, po svemu sudeći i dalje ima velik utjecaj u hrvatskom nogometu (nedavno se pohvalio da je doveo Petra Bočkaja u Dinamo), no u našoj zemlji se bavi posve drugim stvarima.

Savez danas odlučuje o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora reprezentacije BiH

Savez danas odlučuje o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora reprezentacije BiH

Mamić je prvo boravio u međugorskom hotelu Villa Regina, no onda je odlučio sagraditi veliku kuću u mjestu Hrašljani pokraj Ljubuškog.

"Mamić vam neće živjeti u toj kući, on je sebi kupio u Međugorju stan u blizini jednog hotela i njemu se iz Međugorja ne ide. Tu će stanovati njegov brat Zoran sa svojom porodicom, a investitor te kuće je Zdravkov sin Mario", rekli su upućeni sugovornici za Slobodnu Dalmaciju.

Samo 15-ak kilometara od kuće, u mjestu Zvirovići, Mamić gradi fotonsku solarnu elektranu. Završetak radova predviđen je za 1. septembar ove godine.

"U Dinamu je prodavao igrače, a ovdje će prodavati struju iz solarne energije 'Elektrobosni'. On uvijek nešto prodaje", kažu mještani.

A postoje dokazi da Mamić još uvijek prodaje igrače. Nacional je nedavno objavio da je Šibenik za transfere Denija Jurića i Marka Bulata dao 600.000 eura za posredničke usluge.

Novac je uplaćen na račun jedne firme iz Mostara, čiji su vlasnici braća Ivica i Damir Džidić, koji su bliski s Mamićem. Slobodna Dalmacija piše da su braća Mamić s Ivicom često viđeni u javnosti.

Braća Džidić bogati su i utjecajni, imaju više benzinskih pumpi, fitness centara, kao i jedan noćni klub u kojem je Mamić snimljen na zabavama...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije