Zbog nestabilnog vremena mogući odroni na bh. cestama

Radiosarajevo.ba
Zbog nestabilnog vremena mogući odroni na bh. cestama
Arhiv / Ilustracija / Odron

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK)

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Kako navode, povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, aktuelne su na dionici M-16.2 Bugojno- Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Glave-Gračanica u vremenu od osam do 15 sati.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.  Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije