Sud kaznio advokata Perića: Izjavio da se Srbima ne sudi, već da se osuđuju

Radiosarajevo.ba
Sud kaznio advokata Perića: Izjavio da se Srbima ne sudi, već da se osuđuju
Foto: Sud BiH / Ilustracija

Sud BiH kaznio je advokata iz Banja Luke, Slobodana Perića, navodno jer je javno rekao da se Srbima pred ovim sudom ne sudi, već da se osuđuju, prenose Nezavisne.

Zbog svojih riječi dužan je da plati tri hiljade maraka. Perić kaže, ovo je prvi put da advokat mora da plati Sudu zato što brani svog klijenta. Dok je branio Milorada Glamočaka, rekao je da je za njegovu osudu bilo dovoljno da neko "upre prstom u njega".

"Ovakav zaključak Vijeća bio bi smješan da nije posljedica uobičajne prakse Suda i Tužilaštva BiH kada treba optužiti nekog od pripadnika srpskog naroda, ovako je samo dokaz da politika još uvijek nije izašla iz Suda i Tužilaštva BiH. Kada treba neko odgovarati za zločine počinjene nad Srbima niti jedan dokaz nije dovoljan, a kad treba optužiti i osuditi pripadnika srpskog naroda dovoljno je da neko “upre prstom u njeg",, naveo je Perić u tekstu odbrane.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije