Zbog snježne lavine obustavljen saobraćaj na putu Kladanj - Olovo

Fena
Zbog snježne lavine obustavljen saobraćaj na putu Kladanj - Olovo
Foto: EPA-EFE / Ilustracija
Kolovoz je pretežno mokar, a vozači se upozoravaju na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Zbog snježne lavine obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u mjestu Krševi. Ekipe putne službe su na terenu i rade na raščišćavanju.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na planinskim prijevojima u centralnim, istočnim i jugozapadnim krajevima. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasnježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije