Zbog fotografije s kokardom Filozofski fakultet raskida saradnju s Admirom Kalabić

10
Radiosarajevo.ba
Zbog fotografije s kokardom Filozofski fakultet raskida saradnju s Admirom Kalabić
Facebook / Admira Kalabić

Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo je proceduru za raskid saradnje s Admirom (Mijom) Kalabić zbog fotografije na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i s kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda.

Ovu vijest potvrdio je i jedan od profesora Filozofskog fakulteta. Prema njegovim riječima pokrenuta je već i procedura za raskid saradnje.

Inače, Admira Kalabić, kako smo saznali, nije zaposlenica Filozofskog fakulteta u Tuzli. Ona je na ovom fakultetu angažovana kao asistentica na Odsjeku za njemački jezik, ali po osnovu ugovora o djelu.

Podsjećamo da je zbog fotografije na kojoj Admira Kalabić drži zastavu RS-a i nosi kapu s kokardom na glavi, reagovalo Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta u Tuzli, tražeći reakciju nadležnih.

"Pitamo se (a i Vas pitamo) – kolika je slučajnost da se takva objava nađe u javnosti nekoliko dana prije Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok se u javnosti, također, promiču sporne, antidržavne izjave političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS", navedeno je, između ostalog, u saopćenju ove studentske organizacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije