Zbog brutalnog ubistva Nizame i danas se održavaju protesti u Gradačcu

1
Radiosarajevo.ba
Zbog brutalnog ubistva Nizame i danas se održavaju protesti u Gradačcu
Foto: Facebook / Nizama Hećimović

Trostruko ubistvo, počinjeno je u Gradačcu, na sjeveru Bosne i Hercegovine, 11. avgusta, a u napadu su ranjene i tri osobe.

Nermin Sulejmanović ubio je svoju partnericu Nizamu Hećimović koja ga je nekoliko dana ranije prijavila policiji zbog nasilja.

U dijelu izjave koju je ranije dala pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, kazala je slijedeće: 

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

"Ja više ne želim da živim sa Sulejmanović Nerminom, izašla sam iz njegove kuće sa djetetom, a imajući u vidu da je Nermin nasilna osoba, prijetio je pozivima da se vratim što prije i da će me naći gdje god se nalazim, tako da se ja bojim njegovog prisustva".

Gradačac -protesti
Foto: Printscreen / Gradačac - protesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavlja istražne radnje tokom i nakon masovnog ubistva, te pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu, izvijestili su ranije iz kantonalnog Tužilaštva.

Nakon protesta u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Bijeljini, u Gradačcu će se ponovo građani okupiti na mirnim protestima. 

Podsjećamo, Nizama je ubijena u petak, 11. augusta, samo nekoliko dana nakon što je partnera Nermina prijavila za nasilje. Ubica Nermin Sulejmanović je svoju partnericu prvo pretukao, a onda i ubio, a sve to prenosio je putem instagrama.

Nakon što je otišao iz vikendice u kojoj je počinio zločin, zaputio se ka centru Gradačca, i potom ubio još dvije osobe, oca i sina, dok je suprugu, odnosno majku teško ranio. Osim toga, on je ranio još dvije osobe, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije