Završen sastanak Vlade FBiH i penzionera. Evo šta je dogovoreno u Sarajevu

/ Komentari (17)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Smjena vlade

Nisam mogao ni zamisliti da će mi sudbinu odredivati i visinu penzije neki DIF ovac. Neka u banje posalje svoju familiju mi penzioneri tražimo kruha . Ovaj je unistio i kanton koji sada nema ni za kifle. Po njemu penzioneri ne trebaju zivjeti nego cekati 2026 godinu pa ako dobiju koju mrvicu. Znali su da zakon ne odgovara današnjem stanju ali i pored upozorenja nisu nista uradili.

Stjepan Islamovic

Meni stvarno nije jasno kako covjek koji je zavrsio DIF moze biti na ovoj poziciji.Valjda bi neko ko je zavrsio PRAVO ( zbog izmjene zakona) ili EKONOMIJU ( zbog racunice) trebao biti na ovom mjestu.Nevjerovatno.

Rasema

Ovo je samo mazanje ociju.Cuj banjsko lijecenje dogovoreno.Izvrsite vanredno povecanje penzija.Sve je poskupilo.Struja,plin,hrana,lijekovi itd.

Ustajte vi zemaljsko roblje

Dajte vi penzije i plate prema potrošačkoj korpi a u banju će ljudi sami ići ako hoće

Ima

li u ovom NiP-u ijedan iole ozbiljan političar da nije završio DIF. Ispade da je to najteži fakultet kad svi koji ga završe postanu ministri

IVA

OPET KRIMINALCI I NESPOSOBNI SLAGALI PENZIONERE REDJO MEHIC RADI ZA TROJKU A NE PENZIONERE. 200 BM JE PO 20 BM MJESECNO! MEHIC SA LAZNOM DIPLOMOM RADIO U PIO I JE.E MU SE ZA PENZIONERE!

IVA

li u ovom NiP-u ijedan iole ozbiljan političar da nije završio DIF. Ispade da je to najteži fakultet kad svi koji ga završe postanu ministri ka Ima NAJLAKSE GA KUPITI I NAJJEFTINIJI JE :):):):)

Nadimak...

***

Koma

A nije bilo tadne grupe za kupovinu novih tuarega , audija, povecanje plata budzetlijama, isplata dva puta po skoro 3000 hiljade budzetlijama, to je budzet mogao podnijeti. Nema ovdje pomoci bez motke

Ne pijem dok Paja vozi

***

DIF VODI DRZAVU- ZALOSNO

Kad mu vidis glavu na ovoj slici odmah znas da je petljanac i lazov.Covjek je jednostavno nesposoban i mora lagati jer ne zna sta da radi.

Demagog

Sad još Nikšić govori o nominalnom linearnom povečanju. Pa oni nisu čitavi. Kakvo nominalno da otmete onima koji su zaradili penzije i date onima sa najvišim i prijevremenim penzijama . Već ste to jednom uradili jer je razmjer 1:5 . Povecali minimalne i automatski i maximalne na racun onih prosjecnih. Da ste platili poreze na onih 2768 KM. neoporezovane pomoći budžetlijama sada bi fond bio puniji i moglo bi se uraditi povecanje. Koliko ste štete napravili fondu PIO ? Koliko ste dizali svoje plate ove zadnje dvije godine. Vi ste gori i od najgorih. Ovakvom pilitikom ne da će te otjerati sve mlade iz BIH jer rade za manje od pola prosječne plaće, nego i stare sa ovog svijeta. Ovakvo postovanje prema starima je slika koliko poštujete vlastite roditelje. Neka Delić milion koji je pripremio za banjanje prebaci za sportska udruzenja.

neko

Ako se zeli da se nista ne zeli uraditi formiraj Radnu grupu

Adi

Uzimati bdp u obracun povecanja penzija mogu samo degenerici, pa cak dodik na kojeg svi laju to neradi, ali nasi nacisti su to ubacili da nebi povecavali penzije vise od 5% ta se tacka iz zakona mora ukloniti, pod hitno

Ne pijem dok Paja vozi

***

Nadimak...

*** ka Nadimak... Admine sestru i ***** ti JBM jer brises komentare bez rijeci uvrede...JBTi NIP ***** i sestru i Š u P a K

Ne pijem dok Paja vozi

***

/ Najnovije