Zavod Pazarić i ove godine vrši prijem kurbanskog mesa

Radiosarajevo.ba
Zavod Pazarić i ove godine vrši prijem kurbanskog mesa
Foto: beep.ba / Zavod Pazarić, paviljon

Povodom predstojećeg Kurban bajrama iz JU Zavod Pazarić obavještavaju da će vršiti prijem kurbanskog mesa.

S obzirom na pojavu i opasnost od širenja COVID-19, prijem kurbanskog mesa organizirat će se u određenim izmijenjenim okolnostima u odnosu na prethodne godine, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera koje su naložile epidemiološke službe i druge nadležne institucije.

Shodno navedenom, svi oni koji imaju namjeru preusmjeriti meso navedenom zavodu moraju voditi računa o tome da je obavezno nošenje maski i rukavica prilikom dolaska u Zavod (lokacija Ramići I), odnosno na mjesto prijema kurbanskog mesa.

Prijem kurbanskog mesa vršit će se na lokaciji Ramići I za vrijeme trajanja Bajrama i to u periodu od 09:00-17:00 sati, na lokaciji koja je jedan kilometar udaljena od glavne lokacije Resnik.

Kako navode iz Zavoda, prijem mesa će se vršiti do popunjavanja kapaciteta o čemu će blagovremeno obavještavati javnost putem njihove web stranice.

Ukoliko je klanje kurbana izvršeno u privatnom domaćinstvu, uz meso je obavezno predočiti i potvrdu o zdravstvenom stanju životinje (kopija ili orginal). Isto tako, ako je klanje kurbana izvršeno u registrovanom objektu (uz nadzor veterinara), obavezna je potvrda o zdravstvenom stanju pošiljke životinjskog porijekla.

Preporuka je da se kurbansko meso dostavi Zavodu u što kraćem roku nakon klanja kurbana, radi pravilnog skladištenja zbog visokih temperatura.

Građani koji žele izvršiti uplatu u novcu na ime kurbana, a koji će se namjenski utrošiti za potrebe ishrane korisnika, mogu to učiniti na slijedeće račune:

Za uplate iz BiH:
3389002208236438 UniCredit Bank
1610000046700079 Raiffeisen banka

Za uplate iz inostranstva:
Bank name: UniCredit Bank BiH
IBAN: BA39 3389002208236438
SWIFT: UNCRBA22

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije