Zavod: Medimpex nije dostavio dokumentaciju, čekamo uputu od Vlade

3
Fena
Zavod: Medimpex nije dostavio dokumentaciju, čekamo uputu od Vlade
Foto: EPA-EFE / Sputnjik V

Kompanija Medimpex d.o.o. Sarajevo sa kojom je, sukladno zaključku Vlade Federacije BiH, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH potpisao ugovor 18. marta 2021. godine, obavijestila je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u utorak, 23. marta, da još uvijek nisu dobili neophodnu dokumentaciju iz Rusije.

Dokumentacija je, podsjetimo, vezana za nabavku cjepiva protiv COVID-19 (SPUTNIK V) za stanovništvo Federacije BiH, saopćeno je iz Zavoda.

"Kako se ističe, s obzirom na to da nedostavljanjem neophodne dokumentacije (bankovno jamstvo za urednu provedbu ugovora, čiji je rok za dostavu bio 23. marta 2021. godine u ponoć) nisu ispunjeni uvjeti iz člana 9. Ugovora o nabavi cjepiva protiv COVID-19 za potrebe imunizacije stanovništva Federacije BiH u 2021. godini, Zavod za javno zdravstvo Federacije je o tome izvijestio Vladu Federacije BiH, te čeka daljnje upute", saopćeno je.

Na hitnoj sjednici, 16. marta ove godine, Vlada je zadužila Zavod da zaključi ugovor za nabavku vakcina s jedinim ponuđačem koji je dostavio potpunu ponudu, a to je Medimpex d.o.o. Sarajevo (Sputnik V).

Ukupna količina vakcina koja se trebala nabaviti ugovorom je 500.000.

"Ugovorom treba definirati da ponuđač garantuje dobro izvršenje posla, da je količina prvog kontigenta najmanje 100.000 vakcina, a rok za njegovu isporuku tri radna dana od dana potpisivanja akreditiva.

Ugovorom će biti definirano da će se plaćanje cijene vršiti sukcesivno, po isporuci vakcina i dobivanja odobrenja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH za upotrebu vakcine.

Vlada je Ad hoc tim zadužila da nastavi s radom i sa svim ostalim ponuđačima koji zahtijevaju dodatne rokove za dostavljanje ponuda ili eventualno novim ponuđačima, koji se naknadno pojave nastavi pregovore za nabavku dodatnih količina vakcina", saopćeno je tada iz Vlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije