Dodik: Nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za Federaciju

9
Radiosarajevo.ba
Dodik: Nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za Federaciju
PrtScr / Vučić i Dodik

Ažurirano, 23.42: Nakon pisanja Oslobođenja, dodan zadnji dio.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i danas je - pa evo, čak i kad ova naša zemlja, koja ga plaća, prolazi kroz neke od svojih najcrnjih dana - uspio uznemiriti veći dio građana u državi.

Naime, večeras je u industrijskoj zoni u Krnješevcima kod Stare Pazove u Srbiji, primajući novu donaciju od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića - ali, ovaj put samo za RS - kazao kako nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za Federaciju.

Naime, kad ga je novinar pitao: "zašto je u RS stiglo toliko malo vakcina Sputnik V, a vidimo da je Federacija poručila nabavku 500 hiljada doza?", odgovorio:

"Ne vidiš ti dobro, očigledno, on' pričaju o 500 hiljada doza, ali nije naručilo, nema nikakav ugovor, niti se šta dešava na tom planu, ja bi' volio da jest', al' nije..."

Potom je nastavio pričati o tome kako ruske vakcine nisu u većim količinama stigle u RS, "naprosto zbog nekih problema u samoj proizvodnji, došlo je do zastoja".

A onda je dodao:

"A, što se tiče Federacije ništa od toga. Do prije sat taj ugovor nije bio potpisan, to je samo priča."

Vučić se onda nadovezao na ovu izjavu.

"Mile je snalažljiviji i bolje ume brzo da odgovori nego ja, pokušaću da budem civilizovaniji i trpeljiv, jer smatram da je to važno pitanje", istakao je Vučić, pa nastavio pričati o tome kako je Srbija kupila mnogo respiratora...

Video možete pogledati OVDJE.

Na stranu neukus ovakvih riječi u ovakvom stanju, zar ne bi bilo bolje, za sve - pa i za njega - da je svoj "utjecaj" iskoristio da pomogne Federaciji u nabavci cjepiva?

Prema navodima, večeras u ponoć ističe rok da kompanija Medimpex dostavi nedostajuću dokumentaciju i ugovor s Rusima koji, navodno, još nije potpisan.

U međuvremenu, izvori Oslobođenja iz Vlade FBiH demantuju takvo pisanje, naglasivši da rok za dostavljanje finalnog ugovora i dokumentacije od strane Medimpexa prema Vladi FBiH, zapravo ne postoji.

Postoji samo jedan rok, a to je onaj po kojem se kompanija Medimpex obavezuje da će u Federaciju BiH, u roku od tri dana, isporučiti 100.000 doza ruske vakcine Sputnik V, onog momenta kada ugovor između te kompanije i ruske strane bude potpisan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije