Hrvatski zastupnik 'brani' strah Milanovića: Da je došao u BiH, kamenovali bi ga

12
Radiosarajevo.ba
Hrvatski zastupnik 'brani' strah Milanovića: Da je došao u BiH, kamenovali bi ga
Foto: N1 / Krešo Beljak

Gostujući na N1 Hrvatska predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak komentirao je odluku predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da ne dođe u Bosnu i Hercegovinu minulog vikenda.

Zvanično objašnjenje iz Ureda predsjednika Hrvatske je da bi mu bila ugrožena bezbijednost dolaskom u BiH, pa je zbog toga posjeta Travniku i Novoj Bili otkazana.

U komentaru takve odluke Milanović je rekao da su sigurnosni razlozi ozbiljna stvar.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Do danas nismo saznali kakvi su to sigurnosni razlozi, pogotovo jer su mu tamošnje službe, kako su otkrili hrvatski mediji, rekli tek 'možda u BiH nećete biti lijepo dočekani'. Dodajmo i kako su iz resornog ministarstva na ovom području kazali kako su zatečeni ovakvom porukom, jer je sigurnorna situacija u ovom kantonu zadovoljavajuća i "sve bolja".

"Kada imate posla s neprofesionalnim i nedobronamjernim ljudima, onda ne želite i one kojima idete dovesti u neugodnu situaciju. To je to. Vidjet ćemo se mi opet. Bio sam tamo nedavno i bit ću opet. Nikakvi bukači ni moralni kamatari me u tome neće spriječiti. Neka se nose", poručio je Milanović.

Beljak smatra da bi Milanovića, dolaskom u BiH, zadesila "Vučićeva sudbina", odnosno da bi bio kamenovan.

"Bosanski političari isto žive kao naši od huškanja. Ono što je on rekao je istina, oni će doći na komemoraciju u Vukovar, ali neće prihvatiti zločine bošnjačke strane nad Hrvatima u BiH. Atmosfera je sigurno takva da on tamo nije dobrodošao. Mogao je otići, ali da je otišao, bilo bi to s njegove strane nerazborito i provocirao bi. Pozdravljam taj potez", rekao je Beljak.

Na ovaj način se u susjednoj nam zemlji nastavlja propaganda kako Bosna i Hercegovina nije zemlja u kojoj je sigurno boraviti.

Beljak je dodao da teme poput Srebrenice ili Vukovara trebaju biti zastupljene u javnosti, ali "da ne trebaju biti top teme i 30 godina nakon rata."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije