Zastupnik SDP-a BiH u BPK-a: Socijaldemokratski pokret je mahalska manipulacija

Radiosarajevo.ba
Zastupnik SDP-a BiH u BPK-a: Socijaldemokratski pokret je mahalska manipulacija
FOTO: Facebook / Zastupnik SDP-a BiH u Skupštini BPK Ernest Imamović

Zastupnik Socijaldemokratske partije u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Ernest Imamović je još jedan od onih koji su demantovali da imaju bilo kakve veze s inicijalnim odborom Socijaldemokratskog pokreta za kojeg se pretpostavlja da je ideja Zlatka Lagumdžije.

U BiH se osniva nova stranka: Da li je Zlatko Lagumdžija inicijator?

Imamović je tvrdnju portala The Bosnia Times o osnivanju Socijaldemokratskog pokreta okarakterisao kao načinom da se naškodi socijaldemokratiji jer, kako je rekao, mnogima smeta. Tvrdi da ne zna ništa o sjednici inicijalnog odbora dodavši:

"Smatram da se ustvari radi o besmisljenoj mahalskoj manipulaciji, praveći štetu samoj Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine."

Prema njegovim riječima, obrazovanje i socijaldemokratija nisu od njega napravili čovjeka koji jedno priča, a drugo radi.

Naglasio je da ljude koji se dovode u vezu s ovim pokretom poštuje i cijeni ali:

"Ako je neko mislio da formiranjem nekog Inicijalnog odbora Socijaldemokratskog pokreta može pomoći Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine, moje je mišljenje da se varaju jer pomoći socijaldemokratiji možemo jedino učiniti jačanjem integrisanja socijaldemokratske ideje unutar same Socijaldemokratske partije kroz jasne, iskrene stavove u otvorenoj socijaldemokratskoj društveno angažovanoj i djelotvornoj partiji za sve, jer Socijaldemokratsku partiju ne čine pojedinci nego organizovana masa članova i simpatizera."

Imamović nije jedini koji je ukazao da ne stoji iza Socijaldemokratskoj pokreta.

Jučer je to jasno poručio i član Socijaldemokratske partije Alen Tucaković.

Tucaković o Socijaldemokratskom pokretu: Igraju se našim imenima

Na upite portala Radiosarajevo.ba o Socijaldemokratskom pokretu, neki uopšte nisu željeli bilo šta kazati, neki su bili vrlo šturi u odgovorima, dok se iz odgovora nekih može pretpostaviti da stoje zaista stoje iza ovog pokreta.

Nikšić o Socijaldemokratskom pokretu: Okupljanje propalih ljevičara

Kao predsjednika inicijalnog odbora Socijaldemokratskog pokreta je predstavljen Ivo Komšić, ali mnogi su mišljenja da iza ideje o pokretu stoji bivši dugogodišnji predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Ekskluzivno otkrivamo planove novog političkog pokreta: Lagumdžija jeste inicijator

Na spisku inicijalnog odbora se nalazi ukupno 30 imena i prezimena bivših ali i aktuelnih bosanskohercegovačkih političara, pravnika, profesora...

"Ivo Komšić, Reuf Bajrović, Dževad Bećirović, Zoran Blagojević, Nihad Čolpa, Denis Gratz, Nurko Grebović, Ernest Imamović, Zoran Jovanović, Rasim Kadić, Igor Kamočaji, Željko Komšić, Lidija Korać, Adil Kulenović, Zlatko Lagumdžija, Miro Lazović, Meliha Lekić, fra Petar Matanović, Hakija Meholjić, Zoran Mikulić, Hasan Muratović, Senka Nožica, Mario Pejić, Krsto Simić, Emir Suljagić, Lamija Tanović, Alen Tucaković, Emir Turkušić, Esad Zgodić, Emir Zlatar“, navodi se u tvrdnji portala The Bosnia Times.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije