Zastupnik firme-kupca Doma penzionera: Čovjek je veliki biznismen u Njemačkoj

10
F. V.
Zastupnik firme-kupca Doma penzionera: Čovjek je veliki biznismen u Njemačkoj
Foto: Magazinplus.eu / Zastupnik firme-kupca Doma penzionera: Čovjek je veliki biznismen u Njemačkoj

Aukcija za prodaju zgrade nekadašnjeg Doma penzinera u sarajevskom naselju Nedžarići održana je danas, a stigle su tri ponude.

Ova informacija ranije je potvrđena za Radiosarajevo.ba iz Agencije za privatizaciju FBiH.

"Pobijedila je firma "Mont-ing" sa sjedištem u Visokom. Radi se o cijeni od 20,1 milion KM", naveli su iz Agencije.

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Tragom ovih informacija kontaktirali smo Nihada Ugarka, zastupnika i suvlasnika ove kompanije.

Inače, prema zvaničnim poslovnim informacijama, kompanija "Mont-ing" se bavi inženjerstvom i tehničkim savjetovanjem. Osnovana je (prema posljednjem rješenju) u aprilu ove godine. Pored Ugarka, kao vlasnici se navode i Anes Kuč, Enes Kahraman i Furkan Zeynel Gezer.

"Informacija je tačna, ali vam ne mogu dati više informacija, osim da je čovjek s naših prostora i veliki je biznismen u Njemačkoj. Ima veliku građevinsku firmu sa kojom gradi više od 1.500 stanova godišnje u Njemačkoj", kratko je za Radiosarajevo.ba kazao je Nihad Ugarak.

Nihad Ugarak je, također, direktor firmi Ugarak Produkt d.o.o., Visoko – BiH i UGARAK GmbH Munchen, Njemačka.

Bio je predsjednik asocijacije Bosanskih studenata na IIUM Malezija, gdje se školovao.

Od Ugarka, barem zasad, nismo dobili više informacija o planovima vezanim za Dom penzionera, kao i biznismenu iz Njemačke čija uloga u ovom projektu je, po svemu sudeći, ključna.

Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje, putem Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH, objavio je 9. augusta novi oglas za prodaju ove zgrade.

Namjena objekta je poslovna te je u javnom pozivu istaknuto da ponude sa nižom cijenom neće biti razmatrane te da se nekretnina kupuje u zatečenom stanju, viđeno-kupljeno.

"Kupac će snositi sve troškove u vezi uknjižbe prava vlasništva koje je predmet javnog poziva, troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora, platiti porez na promet nepokretnosti i sve druge eventualne poreze, naknade i troškove koji se odnose na predmet prodaje. Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja dostave ponudu, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih lica koja imaju registrovanu samostalnu djelatnost, a koja imaju neizmirene obaveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje", navedeno je u javnom pozivu.

Agencija je ranije u više navrata oglašavala prodaju Doma penzionera u Nedžarićima, ali je svaki put - bezuspješno.

Podsjetimo, u javnosti su se pojavile informacije da je njemački gigant Lidl zainteresiran za kupovinu Doma penzionera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije