Vlada odlučila: Dom penzionera u Nedžarićima ide na aukciju, cijena prava sitnica

Radiosarajevo.ba
Vlada odlučila: Dom penzionera u Nedžarićima ide na aukciju, cijena prava sitnica
Radiosarajevo.ba / Dom penzionera u Nedžarićima

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je dala saglasnost za prodaju, putem javne aukcije, četiri nekretnine u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Tako će, između ostalog, Dom penzionera “Nedžarići”, u Bulevaru Meše Selimovića u Sarajevu, biti ponuđen na prodaju po početnoj cijeni od 10.364.140 KM.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici odobrila Ministarstvu prostornog uređenja korištenje 439.821,59 KM od povrata PDV-a, radi sprovođenja daljih aktivnosti u okviru projekta "Energetska efikasnost u BiH".

Federalna Vlada danas je dala saglasnost na planove poslovanja Javnog preduzeća "Autoceste" FBiH Mostar za 2019. i za period 2019-2021. godina.

Glavni ciljevi u 2019. godini su pokretanje novih pripremnih aktivnosti na izgradnji Koridora "Pet ce" i brzih puteva u FBiH, te povećanje kreditne sposobnosti preduzeća i osiguranje dodatnih izvora finansiranja, kao i optimizacija trase i smanjenje troškova izgradnje auto-puta na Koridoru "Pet ce".

Vlada FBiH usvojila je informaciju o načinu realizacije i finansijskom okviru za izgradnju dionica auto-puta od Ovčara do Mostara Jug na Koridoru 5c.

U saopštenju je navedeno da su prihvaćeni izvještaji o izvršenju finansijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH i Federalnog fonda solidarnosti za 2018. godinu, te rebalansi njihovih planova za 2019. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije