Prodat bivši Dom penzionera u Nedžarićima za 20,1 milion KM

1
I. S.
Prodat bivši Dom penzionera u Nedžarićima za 20,1 milion KM
Radiosarajevo.ba / Dom penzionera u Nedžarićima

Aukcija za prodaju zgrade nekadašnjeg Doma penzinera u sarajevskom naselju Nedžarići održana je danas i stigle su tri ponude.

Ova informacija potvrđena je iz Agencije za privatizaciju FBiH za portal Radiosarajevo.ba.

"Pobijedila je firma Mont-ing sa sjedištem u Visokom. Radi se o cijenu od 20,1 milion KM", naveli su iz Agencije.

Podsjetimo, u javnosti su se pojavile informacije da je njemački gigant Lidl zainteresovan za kupovinu Doma penzionera.

Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje, putem Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH, objavio je 9. augusta novi oglas za prodaju ove zgrade.

Namjena objekta je poslovna te je u javnom pozivu istaknuto da ponude sa nižom cijenom neće biti razmatrane te da se nekretnina kupuje u zatečenom stanju, viđeno-kupljeno.

“Kupac će snositi sve troškove u vezi uknjižbe prava vlasništva koje je predmet javnog poziva, troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora, platiti porez na promet nepokretnosti i sve druge eventualne poreze, naknade i troškove koji se odnose na predmet prodaje. Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja dostave ponudu, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih lica koja imaju registrovanu samostalnu djelatnost, a koja imaju neizmirene obaveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje”, navedeno je u javnom pozivu.

Agencija je ranije u više navrata oglašavala prodaju Doma penzionera u Nedžarićima, ali je svaki put - bezuspješno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije