Lidl kupuje jednu od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu?

0
Radiosarajevo.ba
Lidl kupuje jednu od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu?
FOTO: Arhiv / Lidl

Njemački gigant Lidl, prema nezvaničnim informacijama, zainteresovan je za kupovinu Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići.

Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje, putem Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH, objavio je danas novi oglas za prodaju Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići.

Agencija će do 25. augusta do 16 sati prikupiti ponude zainteresovanih ponmuđača po cijeni od 10,36 miliona KM.

Navedeno je da je ukupna površina objekta 16.086,60 kvadratnih metara, a ukupna površina zemljišta na kojem se on nalazi je 17.611 kvadratnih metara.

Nekretnina se kupuje u zatečenom stanju

Namjena objekta je poslovna te je u javnom pozivu istaknuto da ponude sa nižom cijenom neće biti razmatrane te da se nekretnina kupuje u zatečenom stanju, viđeno-kupljeno.

“Kupac će snositi sve troškove u vezi uknjižbe prava vlasništva koje je predmet javnog poziva, troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora, platiti porez na promet nepokretnosti i sve druge eventualne poreze, naknade i troškove koji se odnose na predmet prodaje. Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja dostave ponudu, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih lica koja imaju registrovanu samostalnu djelatnost, a koja imaju neizmirene obaveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje”, navedeno je u javnom pozivu.

Direktni pregovori sa ponuđačima 30. augusta

Potencijalni kupci moraju položiti depozit od milion KM. Ponuda se podnosi neposredno ili preporučenom poštom na adresu Agencije za privatizaciju u FBiH u zapečaćenoj koverti na kojoj je naznačen naziv predmeta prodaje. Valjanim će se smatrati one ponude koje su poslane u skladu sa naznačenim rokom (do 25. augusta do 16:00 sati).

“Najpovoljniji ponuđač, a koji ima registrovanu samostalnu djelatnost, dužan je, do potpisivanja kupoprodajnog ugovora, dostaviti uvjerenje nadležnog organa o izmirenim obavezama prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje”, naglašeno je u javnom pozivu.

Otvaranje ponuda i direktni pregovori sa ponuđačima održat će se u prostorijama Agencije 30. augusta u 10:00 sati.

Lidl zainteresovan?

Agencija je inače u više navrata oglašavala prodaju Doma penzionera u Nedžarićima, ali je svaki put bilo bezuspješno.

Prema pisanju portala Biznis Info, nezvanične informacije ukazuju na to da je za ovu lokaciju zainteresovan njemački Lidl koji ulazi na bh. tržište. Ostaje da se vidi da li će investitori iz ovog poznatog trgovačkog lanca kupiti ovu lokaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije