Lidl u jednom gradu u BiH planira otvoriti čak dvije poslovnice

1
Radiosarajevo.ba
Lidl u jednom gradu u BiH planira otvoriti čak dvije poslovnice
Arhiv / Lidl / Ilustracija

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković potvrdio je informaciju kako je prije 10-tak dana izaslanstvo njemačkog trgovačkog lanaca Lidl koji posluje u većem dijelu Europe, boravila u Živinicama te iskazala interes za dvije lokacije na kojima bi otvoro svoje objekte.

Izaslanstvo Lidla predvodili su predstavnici ove kompanije iz Zagreba.

Distributivni centar Lidla za područje čitave BiH će biti lociran u Sarajevu dok kada je u pitanju Tuzlanska županije predstavnicima Lidla najzanimljivije je za sada područje Živinica.

Upravo u Živinicama imaju u planu otvoriti čak dva objekta odnosno poslovnice koji će se prostirati na površini od najmanje 10.000 kvadrata ukupne površine.

Jedna od lokacija koja bi odgovarala ovoj kompaniji nalazi se uz magistralni put Tuzla-Sarajevo dok bi se drugi objkat nalazio negdje u centru. Inače, predstavnici Lidla aktivno posljednjih mjeseci traže atraktivne lokacije u BiH na kojima bi istovremeno otvorili svoje objekte.

Jedan od uvjeta da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekt jeste da taj grad odnosno općina broji minimalno 30.000 stanovnika.

Također, od presudnog značaja kompaniji Lidl kako bi odlučili svoj objekt otvoriti u nekom gradu jeste njegova geografska pozicija, povezanost s većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja.

Osim Živinica, Lidl razmatra mogućnost da svoj objekt otvori i na području Brčko distrikta, piše Tuzlanski.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije