Zastupnici u KS položili zakletvu, naredne sedmice hitna sjednica

Radiosarajevo.ba
Zastupnici u KS položili zakletvu, naredne sedmice hitna sjednica
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Novi saziv Skupštine KS

Polaganjem svečane zakletve i dodjelom mandata Centralne izborne komisije po osnovu ostvarenih rezultata na Općim izborima u Bosni i Hercegovini, na svojoj današnjoj konstituirajućoj sjednici, Skupština Kantona Sarajevo dobila je novi saziv, osmi po redu od prvih poslijeratnih izbora 1996. godine.

Ipak, dva zastupnika, Semir Efendić i Ibrahim Hadžibajrić nisu danas preuzeli svoje mandate, zvanično Skupština KS još nije dobila obavijest o njihovom daljem statusu, a ukoliko ne pruzmu mandate, njihova mjesta u skupštinskim klupama dobit će zastupnici njihovih stranaka.

Na današnjoj sjednici zastupnici nisu razmatrali potvrđivanje prijedloga kandidata za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i Izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Najavljeno je da će ove tačke biti razmatrane u nastavku današnje sjednice kad ona bude zakazana. 

Kako je Vlada Kantona Sarajevo utvrdila Nacrt Budžeta za 2019. godinu, on će se već u utorak, 20. novembra ove godine mogao naći pred novim sazivom Skupštine KS kada je i sazvana Hitna sjednica Skupštine sa samo ovom tačkom dnevnog reda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije