Zastupnici izglasali smjenu zamjenika ministra civilnih poslova BiH

0
Radiosarajevo.ba
Zastupnici izglasali smjenu zamjenika ministra civilnih poslova BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Siniša Ilić

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržali su inicijativu za smjenu Siniše Ilića, zamjenika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića (Ujedinjena Srpska).

Za njegovu smjenu su glasala 22 poslanika, 11 ih je bilo protiv, dok su tri zastupnika bila suzdržana.

Ilićevu smjenu su zatražili zastupnici SDS-a, PDP-a, SDP BiH, Demokratske fronte, A-SDA i Nezavisnog bloka zbog, kako su naveli u zahtjevu, nezakonitog organiziranja igara na sreću.

Tokom rasprave je rečeno da se kontinuiranim i svjesnim kršenjem zakona radi lične koristi građanima šalje poruka da u BiH postoji nedodirljiva politička elita za koju ne važe zakonski propisi i kojoj je dozvoljeno da nanosi štetu budžetu radi ličnog bogaćenja.

U Ilićevu zaštitu je, očekivano, stao Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjenje Srpske, navodeći da Ilić nije organizirao nelegalno priređivanje igara na sreću. Tvrdi i da je firma u kojoj je Ilić jedan od vlasnika kažnjena zbog prekršaja.

Ilićevu smjenu treba potvrditi i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije